Carel is onze vrachtwagenchauffeur heeft inmiddels al een miljoen kilometer afgelegd. Tijd voor een leuk interview met hem.

 

Hoe ben je in het chauffeursvak gerold?

Eigenlijk begon dat in mijn studententijd. Als bijbaantje reed ik op een Mercedes-Benz 913. Vervolgens heb ik 20 jaar in de reclame en 5 jaar in de financiële sector gewerkt en geen vrachtwagen meer van binnen gezien. Toen ik tot twee keer tegen een burn-out aan zat, besloot ik het roer om te gooien. Door de goede herinneringen die ik had aan het chauffeursvak ben ik weer op de wagen geklommen. Ondertussen werk ik alweer vanaf 2004 bij Gijsen Poedercoating.

 

Wat vervoer je en waar rijd je overwegend?

De focus van ons bedrijf ligt op poedercoating. Daarom rijd ik voornamelijk metalen werkstukken. Variërend van lampenkappen en landbouwmachines tot industriële machineframes. Kortom, alle formaten en gewichten.

 

Wat vind je het leukste aan je baan?

In willekeurige volgorde: de vrijheid die ik heb en het contact met de klanten.

 

undefined

 

Waar rijd je het liefst?

Mijn werkterrein is Nederland. Ik rijd het hele land door en heb geen echte voorkeur. Al heb ik vanwege de enorme drukte wel wat minder met de grote steden.

 

Welke 100 kilometer uit ‘je oeuvre’ van een miljoen waren het meest uitdagend?

Dat waren de kilometers die ik met uitschuiftrailers reed. 25 meter lang en 2,75 meter breed. Maar, eigenlijk vind ik iedere rit een uitdaging, aangezien er doorgaans veel meer klaarstaat dan er eigenlijk in mijn trailer past. Het is soms Tetris voor gevorderden om het erin te krijgen.

 

Welke technische snufjes in je truck zijn voor jou onmisbaar?

Er zijn er een paar waar ik enorm blij mee ben. Zo heeft de routeplanner met TMC voor trucks al menigmaal voorkomen dat ik in stilstaand verkeer beland. Ideaal.

 

undefined

 

Waar kijk je naar uit na een lange dag?

Kitesurfen! Soms ga ik vanuit mijn werk direct door naar het water om nog even een uurtje mee te pakken. Ik kitesurf al 15 jaar en het is echt verslavend. 

 

Laatste vraag: wat is je droomtruck?

Waarschijnlijk een verrassend antwoord, maar dat is … een camper. Eentje met voldoende ruimte om samen met mijn vrouw in te wonen en door Europa te trekken. Daarnaast moet er een personenauto in passen om boodschappen mee te doen, de omgeving te verkennen en natuurlijk de beste kitesurfplekken te ontdekken.

 

Bron: Roadstars