Poedercoaten kan met verschillende soorten poedercoating. Welke poedercoating wij gebruiken voor het poedercoaten van uw (metalen) werkstuk, is volledig afhankelijk van de toepassing van het werkstuk.

Bij Gijsen Poedercoating Purmerend poedercoaten wij met verschillende soorten poedercoating, waarvan onderstaande de meest gebruikte zijn:

  • Epoxy poedercoating
  • Epoxy polyester poedercoating
  • Architectural polyester poedercoating
     

Epoxy poedercoaten

Epoxy Poedercoating wordt gebruikt voor diverse toepassingen binnenshuis en is geschikt voor het poedercoaten van staal en aluminium. Epoxy Poedercoating kenmerkt zich door zijn uitstekende chemische bestendigheid, flexibiliteit, brede mogelijkheden qua glansgraad (hoogglans tot zeer mat) en corrosiewering. Epoxy poedercoating wordt ook gebruikt als corrosiewerende primer
  

Epoxy Polyester poedercoaten

Een Epoxy Polyester poedercoating is uitermate geschikt voor binnen toepassing op staal en aluminium. Epoxy Polyester kenmerkt zich door de brede mogelijkheden qua kleuren, effecten en oppervlaktestructuren; vrijwel alles is mogelijk. Daarnaast beschikt epoxy polyester over uitstekende mechanische eigenschappen en biedt het uitstekende bestendigheid tegen ultraviolet licht.
  

Architectural Polyester poedercoaten

Een Architectural Polyester is een poedercoating die veel gebruikt wordt voor buitentoepassingen. Evenals Epoxy Polyester is deze poedercoating geschikt voor zowel staal en aluminium. Architectural Polyester kenmerkt zich door uitstekende UV- en weersbestendige eigenschappen. Architectural Polyester is verkrijgbaar in diverse glansgraden, oppervlaktestructuren en (metallic) effecten.
  

Voor binnen- en buitengebruik poedercoaten

Polyester poeder wordt doorgaans in een één- of tweelagensysteem aangebracht. Wanneer uw product buiten gebruikt wordt dan adviseren wij u om eerst een primerlaag aan te brengen. Als primerlaag gebruiken wij een epoxy-polyester poeder, om uw product vervolgens af te coaten met een Polyester poeder.

In uitzonderlijke situaties (denk aan jachtbouw) wordt er gebruik gemaakt van een drielagensysteem. Wij adviseren u graag op basis van het product dat gepoedercoat moet worden welke coating het beste resultaat geeft. Stel uw vraag via het reactieformulier of bel naar (0299) – 647 291.