Poedercoaten biedt een veelvoud aan mogelijkheden. Op het gebied van kleur is er bijvoorbeeld heel veel mogelijk en ook de dikte van de poedercoating kan naar klantwens dikker of dunner. Maar, poedercoaten biedt veel meer mogelijkheden. Denk aan de materialen die van een poedercoating voorzien kunnen worden en speciale effecten die uw poedercoating kan hebben.

Poedercoaten op verschillende materialen

Gijsen Poedercoating biedt een uitstekende oplossing om metalen voorwerpen en producten te voorzien van een optimale bescherming door middel van een poedercoating. Producten die wij poedercoaten zijn van staal, verzinkt staal RVS en aluminium. Ook kunt u bij ons terecht voor het poedercoaten van exotische metaalsoorten.

Poedercoating verbetert materiaaleigenschappen

Een poedercoating zorgt voor een aantal verschillende voordelen voor het materiaal waarop het aangebracht wordt. Zo wordt de levensduur verlengd doordat de poedercoating een sterke, slag- en slijtvaste bescherming biedt. Poedercoating biedt een veel betere bescherming tegen roestvorming dan elke andere verf- of laktechniek.

 

Daarnaast kan het de nadelen van een bepaald metaal, bijvoorbeeld RVS, ook wegnemen. Zo biedt RVS natuurlijk een uitstekende bescherming tegen roestvorming. RVS is echter niet tegen alles bestand. RVS is bijvoorbeeld heel gevoelig voor aantasting door chloor. In het westen van Nederland en in België valt veel chloorneerslag, waardoor RVS hier snel aangetast kan worden door deze neerslag. Een poedercoating kan hier een uitstekende bescherming tegen vormen. Naast een uitstekende bescherming is een poedercoating ook nog eens eenvoudig te reinigen.

Design poedercoaten

Poedercoaten wordt steeds vaker ook gebruikt als manier om een voorwerp een luxe of design uitstraling te geven. Zo zijn alle RAL kleuren mogelijk en kan de poedercoating desgewenst ook worden afgewerkt met hoogglans, zijdeglans of een matte afwerking. Ook een transparante poedercoating of een coating die een voorwerp verchroomd valt onder de mogelijkheden.

Specialist in poedercoaten

Meer informatie over de mogelijkheden van poedercoaten? Bel Gijsen Poedercoating Purmerend op 0299 64 72 91 of maak gebruik van ons contactformulier.