Vaak krijgen wij de vraag wat het voordeel van poedercoaten is ten opzichte van bijvoorbeeld natlakken. Natlakken, ook wel verfspuiten genoemd, is de meest gebruikte conserveringsmethode om producten en materialen te voorzien van een laag verf. Maar wat is nu precies het verschil tussen poedercoaten en natlakken?

1. Poedercoaten kent maximale maten

Poedercoaten kent maximale maten, dit is veelal de maat van de spuitcabine waarin het spuitwerk plaatsvindt. Niet alle vormen van natlakken behoeven een spuitcabine, hierdoor heeft natlakken eigenlijk geen maximaal te lakken maat.

2. Een poedercoating is veel sterker en slagvaster

Een poedercoating is vanwege het moffelen (smelten van de coating in een oven) een uiterst sterke coating. Bij natlakken wordt de verf enkel op het product gespoten, waardoor deze verflaag minder sterke eigenschappen heeft.

3. Poedercoating biedt uitstekende bescherming

Wanneer een product voorzien is van een poedercoating, is deze uitstekend beschermd tegen invloeden van buitenaf. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de invloed van pekel op gepoedercoate velgen of de invloed van chemische stoffen. De bescherming die poedercoating hiertegen biedt is vele malen beter in vergelijking met natlakken.

4. Naast duurzaam, ook milieuvriendelijker

Bij natlakken wordt nog vaak een oplosmiddel gebruikt. Het oplosmiddel is dan als het ware de ‘drager’ van de verf. Na aanbrengen moet het gelakte product even de tijd krijgen om dit oplosmiddel kwijt te raken en uit te harden. Bij poedercoaten wordt geen oplosmiddel gebruikt om de coating op het materiaal aan te brengen. Poedercoaten is dus milieuvriendelijker ten opzichte van natlakken.

Meer weten over poedercoaten en de voordelen ten opzichte van natlakken? Wij laten u graag de kwaliteit van onze coatings zien. Bel ons op 0299  647 291 of vul ons contactformulier in.