Poederlakken, ook wel poedercoaten genoemd, is een duurzame manier om een metaal te beschermen tegen corrosie, UV-straling en chemische stoffen. Het voordeel van poederlakken ten opzichte van andere manieren van verven is dat het een sterke laag vormt die het werkstuk goed bestand is tegen krassen en mogelijke beschadigingen.

Werkwijze poederlakken

Poederlakken heeft een vrij eenvoudige werkwijze, waarbij de werkzaamheden handmatig of automatisch kunnen gebeuren. Allereerst worden werkstukken opgehangen en elektrisch geladen. Door deze lading hecht het poeder zich aan het werkstuk. In de oven wordt het poeder uiteindelijk gesmolten en vormt het een sterke laag die geheel rondom het werkstuk zit. Er is dus geen direct contact meer mogelijk met het metaal en zaken als vocht, chemische stoffen of UV-straling.

Bij poederlakken komen, in tegenstelling tot natlakken, geen schadelijke stoffen vrij. Daarnaast wordt de grondstof (poeder) ook nog eens 100% gebruikt doordat het overtollige poeder hergebruikt kan worden voor volgende poederlak projecten.
 

Poederlakken doe je bij …

Poederlakken doe je bij Gijsen Poedercoating in Purmerend. Vanuit onze vestiging in Purmerend poederlakken wij voor een breed scala aan klanten uit diverse branches. Voor meer informatie over poederlakken kun je ons bereiken via 0299 647 291 of maak gebruik van ons contactformulier. Direct een offerte aanvragen? Maak dan gebruik van ons offerteformulier