Poedercoaten is een duurzame methode van oppervlaktebescherming en -afwerking. Groot voordeel van poedercoaten is dat het toegepast kan worden op een breed scala aan materialen en producten. Zo poedercoaten wij o.a. staal, verzinkt staal, roestvrijstaal en aluminium.

Poedercoaten (ook wel poederverven genoemd) is een elektrostatisch verfproces dat, naast perslucht, negatief geladen poeder op een positief geladen product gespoten wordt. Door het verschil in positief en negatief blijft het poeder tijdelijk op het product plakken, waarna een oven gebruikt wordt om het poeder te smelten. Na deze bewerking is het product voorzien van een gladde laag poedercoating, waarna een hetere temperatuur zorgt voor het uitharden van de poedercoating.

De aangebrachte poedercoating voorziet in een slijt- en slagvaste afwerklaag waardoor de levensduur van een product aanzienlijk wordt verlengd. Bovendien is poedercoaten milieuvriendelijk omdat er, in tegenstelling tot natlakken, geen oplos- en verdunningsmiddelen nodig zijn.

Toepassing poedercoaten

Poedercoaten is zeer breed toepasbaar en wordt onder andere gebruikt voor ramen en kozijnen, (balkon)hekken, geluidschermen, machineonderdelen, plaatwerk, meubilair, decoratie- en designartikelen, fiets- en motorframes, weg- en waterbouw en verkeersattributen.

Apparatenbouw, meubelbouw en constructiebouw zijn dus industrie├źn waarin poedercoaten veel gebruikt wordt.

Poedercoaten bij GPC

Gijsen Poedercoating is gespecialiseerd in het poedercoaten van zowel kleine series als grote maatwerkproducten. Wij beschikken over een poedercoatlijn voor grote onderdelen met een afmeting van maximaal 12000 x 3500 x 3500 mm (lxhxb). In een tweede poedercoatlijn worden meer seriematige producten tot een maximale afmeting van 2800 x 1500 x 800 mm (lxhxb) verwerkt. Daarnaast hebben wij een derde poedercoatlijn, welke wij gebruiken voor het poedercoaten van seriematige producten met een maximale afmeting van 4500 x 2100 x 600 mm (lxhxb).

 

Meer informatie over poedercoaten bij Gijsen Poedercoating Purmerend? Neem contact met ons op via 0299 647 291 of maak gebruik van ons contactformulier.