Poedercoaten wordt voor het grootste gedeelte toegepast op metalen. Zodoende worden deze metalen verduurzaamd en gaan deze langer mee. Naast metalen is het ook mogelijk om enkele kunststoffen te voorzien van een poedercoating en is daarnaast ook hout een materiaal wat gepoedercoat kan worden. De markt hiervoor is echter nog klein en de techniek is nog redelijk nieuw, waardoor het poedercoaten van metaal de meest voorkomende vorm van poedercoaten is.

Waarom worden vooral metalen gepoedercoat?

Doordat de poedercoating uit moet harden in de oven, op een temperatuur van zo’n 180 tot 200 graden, is het niet voor alle materialen mogelijk om te worden voorzien van een coating. Niet alle materialen kunnen een dergelijke temperatuur aan, zodat deze niet gepoedercoat maar vaak gespoten worden met een natte lak. Plastic smelt bijvoorbeeld door de blootstelling aan de hoge temperatuur, waardoor dit materiaal niet voorzien kan worden van een poedercoating.

Toepassingen van poedercoaten

Met onze poedercoatstraten voorzien wij enkel metalen onderdelen van een poedercoating. Zodoende kunt u bij toepassingen, naast vele andere, denken aan de volgende branches en producten:

Infrastructuur: Zendmasten, openbare verlichting, snelwegportalen, etc.
Bouw en constructie: Draagconstructies, kozijnen, deur- en plaatwerk, etc.
Openbare ruimte: Speeltoestellen, bankjes en afvalbakken, meubilair, etc.
Constructie- en machinebouw: Machineonderdelen en/of exterieur van machines
Landbouwmechanisatie: Onderdelen, exterieur en bumpers van tractors en diverse machines
Vervoersmiddelen: Auto’s, fietsen, defensiematerieel, treinen, etc.

Meer weten over poedercoaten?

Wilt u meer weten over poedercoaten; bijvoorbeeld over de vraag welke mogelijkheden poedercoaten heeft? Bel ons op 0299 647 291, doe een offerteaanvraag of stel uw vraag via ons contactformulier.