Poedercoaten is een uitstekende keuze wanneer u werkstukken wilt voorzien van slijt- en slagvaste afwerklaag. Een dergelijke laag verlengt de levensduur van een product aanzienlijk en is beschikbaar in vele verschillende kleuren.

 

Thermoharders en thermoplasten

Poedercoatings bestaan uit grofweg twee verschillende typen. Enerzijds zijn er de thermoharders en anderzijds de thermoplasten.

 

Soorten poedercoatings

Er zijn twee hoofdcategorieën poedercoatings: thermoharders en thermoplasten. Onder de thermoplasten wordt enkel gebruik gemaakt van een poedercoating om tot een uiteindelijke coating te komen.

Wanneer men spreekt van thermoharders met betrekking tot het poedercoaten, spreekt men over een poedermengsel waarbij gebruik gemaakt wordt van een zogenaamde cross-linker. Deze toevoeging zorgt ervoor dat het poedermengsel en de stoffen tijdens het bakken met elkaar reageren en zodoende een sterke polymeer vormen.

Gijsen Poedercoating maakt enkel gebruik van thermohardende poedercoatings. Dit kunnen verschillende polymeren zijn:

  • Polyester
  • Polyurethaan
  • Polyester-epoxy, ook wel hybride genoemd
  • Direct epoxy
  • Acryl

 

Meer informatie over poedercoaten?

Wilt u meer weten over poedercoaten? Bekijk dan het poedercoatproces. Heeft u vragen of wilt u weten wat wij aanraden voor uw specifieke toepassing? Bel ons op 0299 647 291 of maak gebruik van ons contactformulier.