Wat is poedercoaten?

Poedercoaten is een duurzame methode van oppervlaktebescherming en afwerking. Met poedercoaten wordt er een coating(verf) in poedervorm aangebracht op (verzinkt) staal, roestvrijstaal en aluminium. Dankzij deze afwerklaag wordt de levensduur van het product verlengd. Lees hier meer over poedercoaten.

Hoe onderhoud ik gepoedercoat materiaal?

Materiaal dat voorzien is van een poedercoating heeft een lange levensduur. Om het materiaal goed te onderhouden is het belangrijk om vuil periodiek te verwijderen. Hoe vaak dit nodig is en op welke manier is afhankelijk van de locatie waar het product zich bevindt. Na het reinigen met reinigingsmiddel is het belangrijk dat het oppervlak met schoon water wordt gespoeld. Schoonmaakproducten die krassen veroorzaken mogen niet worden gebruikt. Mocht u schoonmaakmiddel gebruiken zorg er dan voor dat het chemisch neutrale producten zijn.

Welke soorten poedercoating gebruikt Gijsen Poedercoating?

Gijsen Poedercoating gebruikt verschillende soorten poedercoating. Welk soort er wordt gebruikt is afhankelijk van de toepassing van uw product. U kunt bij ons terecht voor Epoxy, Epoxy-polyester en Architectural coatings. Wat deze verschillende soorten inhouden, leest u hier

Welke afmetingen kan Gijsen Poedercoating poedercoaten?

Gijsen Poedercoating kan diverse producten met verschillende maten poedercoaten. Wij brengen een poedercoatlaag aan op objecten van maximaal 12000 x 3500 x 3500 mm (lxhxb). In een tweede poedercoatlijn worden seriematige producten tot een maximale afmeting van 4500 x 2100 x 600 mm (lxhxb) verwerkt.

Wat is het verschil tussen poedercoaten en natlakken?

Natlakken is verfspuiten en voorziet materialen van een laag verf. Poedercoaten heeft een sterke coating laag doordat de coating wordt gesmolten in de oven. Dankzij deze sterke laag is het materiaal beschermt tegen invloeden van buitenaf. Bij natlakken wordt de verf enkel op het product gespoten, waardoor de verflaag minder sterke eigenschappen heeft en minder bescherming biedt. Bij natlakken wordt vaak een oplosmiddel gebruikt, dit is slechter voor het milieu. Bij poedercoaten wordt er geen oplosmiddel gebruikt om de coating aan te brengen en is daarmee milieuvriendelijker dan natlakken. Lees hier meer.

Is één poedercoatlaag genoeg?

Het aantal lagen poeder dat wordt toegepast is afhankelijk van de locatie waarin het object wordt toegepast. Bij aluminium of staal dat binnen wordt toegepast is meestal één laag poedercoating voldoende. In een buitensituatie waar veel condens, mist of vuil blijft hangen adviseren wij twee lagen poedercoating, deze materialen zijn in het geval van staal vaak ook verzinkt of geschoopeerd. Objecten die te maken hebben met extremere situaties zoals industrieterreinen, op het strand of aan de zee coaten wij doorgaans met drie poedercoatlagen.

Is poedercoaten slecht voor het milieu?

Met poedercoaten wordt elektrostatisch poeder opgebracht. Hier zijn geen milieubelastende oplosmiddelen bij nodig. Poedercoaten is niet brandgevaarlijk en geeft geen gevaarlijke dampen af. Daarnaast blijven er geen schadelijke resten over. Poeder dat niet op het materiaal terecht komt wordt grotendeels hergebruikt.

Hoelang duurt het voordat mijn product klaar is?

Door onze optimaal afgestemde processen kunnen wij vanaf de bevestiging van uw order tot realisatie een korte levertijd van gemiddeld twee werkdagen garanderen. Om teleurstellingen te voorkomen is het raadzaam een order bij aanvang van het maakproces en de geschatte tijd die hiermee is gemoeid alvast aan te melden.

 

Staat uw vraag er niet tussen of wilt u meer weten? Bel dan naar 0299 - 647 291 of vul ons contactformulier in.