Het uitharden van een laklaag in de oven wordt moffelen genoemd. Moffelen is dus in feite het belangrijkste proces bij het verkrijgen van een sterke poedercoating. Er zijn verschillende manieren van moffelen, waarvan poedercoaten er één is. Maar wat is moffelen nu precies?

 

Wat is moffelen?

Moffelen is een vakterm die wordt gebruikt voor het omschrijven van o.a. het poedercoatproces. Indien men spreekt over moffelen, spreekt men over een verfsoort die uitgehard moet worden in een oven warmer dan 150°C. Eén van die soorten verf is poedercoating. Een poedercoating wordt, na aanbrengen op het werkstuk, dus gemoffeld.

 

Moffelen en poedercoaten

Gekeken naar het gehele proces dat wij uitvoeren tijdens het aanbrengen van een poedercoatlaag, starten we met het aarden van het werkstuk zodat het poeder van de poedercoating goed aan het werkstuk blijft hechten. Hierna volgt de oven, waar de laag poedercoating smelt en zich naadloos rondom het werkstuk vormt. Dit proces, wat plaatsvindt bij temperaturen van ± 200°C, is in feite moffelen.

Meer over het poedercoatproces kunt u hier vinden.

 

Gijsen Poedercoating Purmerend

Gijsen Poedercoating is gespecialiseerd in het poedercoaten van metalen oppervlakten voor toepassing zowel binnen als buiten. Handzame, seriematige maar ook grote metaalproducten tot een lengte van 12 meter kunnen probleemloos door ons worden verwerkt. Wilt u meer weten over bijvoorbeeld de prijzen van onze dienstverlening? Bel ons op 0299 647 291 of maak gebruik van ons contactformulier.