Poedercoaten is een duurzame methode van oppervlaktebescherming en afwerking. Poedercoating leent zich voor toepassing op een breed gebied van materialen en producten. Ons productieproces is geschikt voor staal, verzinkt staal, roestvrijstaal en aluminium.

Het materiaal kan in iedere gewenste RAL-kleur worden gespoten, waardoor het een fraaie en strakke uitstraling krijgt. De aangebrachte poedercoating voorziet in een slijt- en slagvaste afwerklaag waardoor de levensduur van uw product aanzienlijk wordt verlengd. Bovendien is poedercoaten milieuvriendelijk omdat er in tegenstelling tot natlakken geen oplos- en verdunningsmiddelen nodig zijn.

Poedercoaten is de core-business van Gijsen Poedercoating. Wij beheersen dit proces en de totstandkoming van een kwalitatief hoogwaardig product tot in de kleinste details.

Toepassing
Poedercoating is zeer breed en veelzijdig toepasbaar en wordt onder andere gebruikt om ramen en kozijnen, (balkon)hekken, geluidschermen, apparatenbouw, machine-onderdelen, plaatwerk, meubilair, decoratie- en designartikelen, fiets- en motorframes, weg- en waterbouw en verkeersattributen.

Afmetingen
Gijsen Poedercoating is gespecialiseerd in zowel kleine series als kolossale maatwerk producten. Wij beschikken over een poedercoatlijn voor grote onderdelen met een afmeting van maximaal 12000 x 3500 x 3500 mm (lxhxb). In een tweede poedercoatlijn worden meer seriematige producten tot een maximale afmeting van 2800 x 1500 x 800 mm (lxhxb) verwerkt. Eind 2008 hebben wij een derde poedercoatlijn in productie genomen voor seriematige producten met een maximale afmeting van 4500 x 2100 x 600 mm (lxhxb).

Kleuren
Ten aanzien van het kleurenpalet kan worden gekozen uit het RAL-kleurensysteem. Daarnaast zijn special kleurenwensen zoals metallic- of structuurpoeders, alsmede effect- en blanke lak mogelijk. RAL-kleuren zijn bij ons steeds op voorraad.

Volautomatisch poedercoaten
De volautomatische poedercoatstraat van Gijsen Poedercoating bestaat uit 6 volautomatische spuitrobots en is tevens voorzien van een terugwininstallatie. Het verspoten poeder wordt hiermee voor 90% opgevangen en opnieuw gebruikt. Hiermee bewijzen we niet alleen het milieu een goede dienst, deze efficiënte benutting van het poeder bespaart kosten, en dit is weer in uw voordeel.
 
Soorten poedercoating
Gijsen Poedercoating gebruikt verschillende soorten poedercoating welke, afhankelijk van de toepassing van uw product, de eigenschappen van het werkstuk verbeteren. Zo kunt u bij ons terecht voor Epoxy poedercoaten, Epoxy-polyester poedercoaten en Architectural poedercoaten. Wat dit precies betekent leest u in het artikel "Meest gebruikte soorten poedercoating".