De term poedercoaten is tegenwoordig erg populair. Veel mensen kiezen ervoor om gebruik te maken van poedercoaten. Maar wat is poedercoaten nou precies? En hoe gaat het proces in zijn werk? Gijsen poedercoating is al jaren actief op de markt en daarom kunnen wij u er een hoop over vertellen.

Wat is poedercoaten?

Poedercoaten is een term die deels Nederlands en deels Engels is. Letterlijk vertaald betekent poedercoating een ‘poeder laag’. Deze laag van poeder wordt op een oppervlakte gespoten om deze te beschermen en een mooie kleur te geven.

Wat voor materiaal is geschikt voor poedercoaten?

Poedercoating kan toegepast worden op verschillende materialen, zoals staal, verzinkt staal, roestvrijstaal en aluminium.

Zo wordt de poeder laag vaak toegepast op auto-onderdelen zoals velgen, en op stalen tafelpoten. Deze onderdelen zijn dan goed beschermt tegen schade en krassen.

Hoelang duurt het voordat mijn product klaar is?

Onze gemiddelde levertijd is 2 werkdagen, gerekend vanaf de ordervestiging totdat u de onderdelen weer kunt ophalen. U kunt er ook voor kiezen om uw onderdelen te laten ophalen en brengen door onze transportdienst.

Hoe onderhoud ik mijn gepoedercoate onderdelen?

Materiaal dat voorzien is van een poedercoating heeft doorgaans een lange levensduur. Om de lange levensduur in stand te houden adviseren wij u om het materiaal regelmatig schoon te maken.

Na het schoonmaken met schoonmaakmiddel is het belangrijk dat het oppervlak met schoon water wordt gespoeld. Schoonmaakproducten die krassen veroorzaken mogen niet worden gebruikt. Gebruik bij voorkeur chemisch neutrale producten.

Meer weten?

Wilt u nog meer informatie over poedercoaten en over ons bedrijf? Neem dan contact met ons op!