Poedercoaten is het aanbrengen van een coating in poedervorm. Het is een elektrostatisch verfproces. Door middel van perslucht worden negatief geladen poederdeeltjes op een positief geladen oppervlak gespoten. Het poeder blijft vastplakken en wordt daarna in een oven verhit zodat het uithardt. Dankzij de poedercoating wordt de levensduur van het product verlengd.

Waar wordt poedercoaten voor gebruikt?

Een poedercoatinglaag kan aangebracht worden op producten van verschillende materialen, zoals: staal, verzinkt staal, roestvrijstaal en aluminium. Poedercoating wordt vaak toegepast op auto- en machineonderdelen, maar bijvoorbeeld ook op meubelpoten. Ook kozijnen, hekken, fietsframes en verkeersattributen worden gepoedercoat voor een langere duurzaamheid.

Waarom kiezen voor poedercoaten?

Poedercoaten is duurzaam. Dit houdt in dat het milieu in mindere mate belast wordt dan bijvoorbeeld bij natlakken. Er zijn geen oplosmiddelen, er gaat geen water verloren en er is geen uitstoot van schadelijke stoffen. Tegenwoordig is milieubewustzijn erg belangrijk, dus dit is een groot voordeel van poedercoaten.

Poedercoaten is niet alleen goed voor het milieu, maar ook goed voor het product. Door de poedercoating wordt ieder oppervlak krasbestendig. Ook beschermt poedercoating tegen roest en andere schade zoals corrosie.

De kleur van poedercoating

Een groot voordeel van poedercoating is dat de laag goede bescherming geeft. Toch is dit niet het enige belangrijke: ook de kleur van de poedercoating speelt een rol. Bij Gijsen Poedercoating is iedere RAL-kleur kiesbaar. Daarnaast zijn er speciale poeders met metallic of een bepaalde structuur. Alle RAL-kleuren zijn bij ons op voorraad.

Uw product poedercoaten

Poedercoaten is de specialiteit van Gijsen Poedercoating. Wij beheersen dit proces en de totstandkoming van een kwalitatief hoogwaardig product tot in de kleinste details. Wij zien uw aanvraag graag tegemoet! Neem vrijblijvend contact met ons op om een afspraak in te plannen. Benieuwd naar de prijs van poedercoaten? Vraag een offerte aan!