Poedercoaten is een zogenaamd elektrostatisch proces. Hiermee wordt bedoeld dat elektriciteit gebruikt wordt om de poedercoatlaag op het te spuiten object te laten hechten.

Doordat het te coaten object elektrostatisch geladen wordt, blijft de poedercoating gemakkelijk op het object plakken. In het geval van poedercoaten wordt de poedercoating negatief geladen en gespoten op een positief geladen object. Zodoende wordt er een hechting gevormd welke vergeleken kan worden met magnetisme (positief trekt negatief aan).

 

Uitharden in de oven

Nadat de poedercoating is aangebracht, wordt het uitgehard in de oven. Door de warmte in de over smelt de poedercoating en vormt het een harde, sterke laag rondom het gecoate object. Na het uitharden is het werkstuk klaar en heeft het geen last meer van enige vorm van positieve en/of negatieve lading.

 

Meer informatie over poedercoaten?

Wilt u meer weten over poedercoaten? Bekijk dan het poedercoatproces of ons artikel Wat is poedercoaten. Heeft u vragen of wilt u weten wat wij aanraden voor uw specifieke toepassing? Bel ons op 0299 647 291 of maak gebruik van ons contactformulier.